Aanvullende informatie over het gevoel

 
In de eerste levensjaren van onszelf als kind doen we alles vanuit het gevoel. Daarna maken we ons mondjesmaat de taal en de woorden eigen en komen de ervaringen. Vanuit deze ervaringen van het leven zelf ontstaat de kennis en het weten.

Een voorbeeld: Veel mensen krijgen een goed gevoel over iets en voeren het vervolgens uit. Het gevoel wat ze daarbij hebben komt niet overeen met wat ze in eerste instantie dachten. Dit heeft te maken met die andere wereld, die er van uitgaat dat je op aarde bent om te leren. Zou je de kennis of het weten al hebben over deze bepaalde situatie die in jouw beleving verkeerd is gegaan, had je deze beslissing nooit genomen. Die andere wereld gaat er van uit dat je dan weer wat geleerd hebt. Datgene waar je goed in bent, heb je al geleerd in vorige levens en in dit leven kun je het uitbreiden of verbeteren.

Waar komt het gevoel vandaan? Het gevoel wordt onder andere geactiveerd door begeleiding vanuit het Licht via je engel, Heilige Geest en ziel. De engel en Heilige Geest werken volgens het Goddelijk Plan. De ziel reageert op de reactie van jouw geest. Onder andere over je dagelijkse problemen of leuke dingen in het aardse. Je ziel maakt, indien men dat wil, ook contact met overleden mensen en met mensen die nog in leven zijn.

Wanneer mensen het over “ik” hebben, bedoelen ze eigenlijk de geest of hetbewustzijn. De reden waarom we het over het “ik” hebben is omdat veel mensen dit woord gebruiken. We proberen om zoveel mogelijk mensen te bereiken die met allerlei woorden en namen zichzelf proberen te vinden. Het maakt niet uit welk woord je gebruikt. Als je de essentie, de waarheid, begrijpt kan je via deze waarheid verbinding maken met jouw eigen woordkeuze en als je dat dan weer begrijpt en er bewust van bent, kun je de essentie bewust begrijpen.

Dit alles draagt er aan bij jezelf te begrijpen, meer inzichten te vergaren om vrij te worden in jezelf, jezelf spiritueel te ontwikkelen en te begrijpen in vol bewustzijn. Het gevolg hiervan is dat er mensen zijn die sneller inzichten bij zichzelf ontwikkelen, bewust worden en van daaruit nieuwe gedachtenpatronen in werking zetten bij zichzelf. Dan kunnen nieuwe handelingen in het aardse worden neergezet, zodat men weer in een nieuwe situatie terecht komt.

CHAAS 24-13 / BHINNEKA TUNGGAL IKA / PANCASILA

Rotterdam, 11 april 2008