Informatie vanuit je hart

 

De taal van je lichaam

Veel mensen zoeken. Sommigen hebben een beeld van GOD: "Zo moet het zijn, want dat is hetgeen wat ik zoek". Mocht dat anders uitpakken, dan kunnen ze in een heel diep gat vallen. Andere mensen denken dat ze hem al gevonden hebben. Dat hebben ze ook, maar zichzelf hebben ze nog afgescheiden. Het werkt nog niet door hen heen.

De basis kennen (wat is geest/bewustzijn) is heel erg belangrijk. De spirituele weg is het leven zelf. Doordat je er bewust mee omgaat, ga je zoeken. Daardoor krijg je meer informatie ter beschikking en ga je anders handelen in het aardse. Hoe meer je weet en hoe meer je erover nadenkt, des te moeilijker wordt het. Het gaat erom dat je je gedachten kunt filteren, dat je weet wat je eigen gedachte is, wat van het hogere is en wat van het lagere is. De meditatie helpt je erbij om je trilling te verhogen zodat je beter kunt onderscheiden welke gedachte waar vandaan komt.

Iedereen heeft minstens 2 soorten gedachten tegelijkertijd. Bijvoorbeeld als je mediteert en je houdt met gevulde longen je adem in en je zegt steeds: "GOD is almachtig, god is almachtig...", dat is je eigen gedachte. Er komen dan ook andere gedachten bij en die zijn niet van jezelf. Alleen datgene wat je zelf zegt is je eigen gedachte, dat is je bewustzijn. Het doel is dat je jezelf kunt neutraliseren zodat je hart, je lichaam gaat spreken, dus niet je hoofd. Informatie komt vanuit het lichaam, vanuit het hart. Probeer je niet te concentreren, want dat is je eigen gedachte, je bewustzijn.

Als er bijvoorbeeld via je gevoel informatie binnenkomt en je hoofd zegt: "Dat wil ik gaan doen", dan kan er een ander gevoel binnenkomen dat zegt: "Nee, de tijd is nog niet rijp". Door de verschillende impulsen die je krijgt, kun je gek worden van jezelf. Het gaat erom dat je flexibel wordt met je gedachten, dat je alles loslaat in je systeem, je niet vast bijt, dat je alles in de kast kunt zetten terwijl het er nog wel ligt. Als je je toch door één impuls laat leiden en andere impulsen laat liggen, dan verlies je. Je dient dus altijd af te wegen hoe de situatie is en als je hele systeem "ja" zegt dan weet je wat je doen moet. Zowel de informatie die je krijgt via je lichaam als de informatie die je krijgt via het aardse is je graadmeter.

Hoe werkt jouw lichaam, wat kun je ermee doen, wat kun je met je gevoel doen:

Je gevoel wordt omgezet in gedachten. Je gedachten kunnen de informatie in je hoofd/ bewustzijn halen die jij weet, want daar reageer jij op.

Mocht je iets nog niet weten, dan zet boven die situatie in werking waardoor jij er in het aardse een bepaalde ervaring bij krijgt. Dan krijg je er dat bepaalde plaatje / programmaatje bij en als gevolg van die nieuwe kennis krijg je een ander beeld. Dan kun je het geluk wat je zoekt sneller vinden.

Als je je naar boven hebt opengesteld, dan kijken ze wat voor jou de makkelijkste weg is om flexibel te worden met je gedachten. De taal van je lichaam is jouw informatie; Je hebt je eigen gedachten, je hebt je gevoel dat geactiveerd wordt door je ziel, je heilige geest en je engel. Via je bewustzijn kun je de plaatjes/programmaatjes die je hebt bereiken. Het doel is dat je neutraal wordt in jezelf, dat je innerlijke vrij wordt, dan ben je niet meer verkrampt. Je wordt er rustig van en doordat je rustig wordt zie je meer impulsen. Eigenlijk word je weer teruggebracht naar jezelf. Niemand weet hoe dat moet, je kunt je ook niet voorstellen hoe dat is. Het wordt door het aardse in werking gezet, soms door spanningen, zodat jij kennis vergaart. Mocht het zo zijn dat het ervaren van hele nare dingen jou vrij zou maken, dan doet boven dat, als ze zien dat er geen ander middel is.

CHAAS 24-13 / BHINNEKA TUNGGAL IKA / PANCASILA

Rotterdam, mei 2001