Van de hel naar de hemel in 1000 dagen

 

Dit is hoe ik mij voelde in het leven vroeger (vˇˇr de inwijdingen door CHAAS), en nu ("Hemel": in vergelijking met vroeger is dit voor mij hemel).

Ik ben geboren in 1965 als oudste van een gezin waarin later nog 2 kinderen geboren werden. Mijn ouders zijn heel conservatieve, traditionele, eerlijke en brave, hardwerkende mensen. Spiritualiteit echter is hun totaal vreemd. Mijn eerste herinnering is die van mijn inschrijving in de kleuterschool; wat ik voelde was angst en de onmogelijkheid om nog mezelf te zijn. Dit voelde ik telkens vanaf het moment dat er een "vreemde" (=niet tot het gezin behorend persoon) in de buurt was. Ik blokkeerde, kon niet meer zoals thuis reageren (spontaan), spreken noch handelen. Ik werd dus ingeschreven op deze school en in het derde kleuterklasje vroeg men mijn ouders of ik nog niet kon praten (??!!). Ik praatte daarentegen thuis heel vlot en al op vroege leeftijd.

Ik was 2 verschillende personen: thuis en niet-thuis (*1).

Thuis durfde ik wel spontaan te reageren en spreken. Ik voelde me er echter wel heel ongelukkig, "zwaar", onbegrepen, kreeg naar mijn gevoel geen echte aandacht en was heel gefrustreerd omdat ik elders niet mezelf kon zijn.

Niet-thuis was ik meestal totaal ontredderd en gefrustreerd omdat ik mij niet kon en durfde uitdrukken. Ik voelde mij heel erg minderwaardig en liet over mij heenlopen. Ik werd volledig geleefd. Ik moest ook constant alert zijn om mezelf niet te verliezen, als ik mij niet héél goed aan mezelf vasthield nam "die ander in mij (*1)" het over. Het gevolg hiervan was dat ik mij heel moeilijk kon concentreren.

De lagere en middelbare school verliepen al even moeilijk evenals mijn studies voor verpleegkunde. Uiteindelijk studeerde ik af als psychiatrisch verpleegster en ging aan het werk.

Ik huwde op mijn 26e met een intelligent, zeer ernstig persoon. Ik probeerde helemaal de persoon te zijn die mijn partner wilde die ik was. Mijn leven werd steeds zwaarder. Ik werd zwanger en kreeg een zoontje. Mijn relatie werd alsmaar slechter en ik isoleerde mij helemaal van de buitenwereld en van "mezelf". Tot ik op een gegeven moment zo verward werd en zoveel negatieve gedachten had (psychotisch) dat ik opgenomen moest worden op een afdeling psychiatrie. Ik wilde zelfmoord plegen (zei één iemand in mij /HOOFD). Maar ik doe dit niet meer (zei de andere in mij /HART (*2)).

Ik werd weer beter en ging van mijn partner weg. Daarna ervaarde ik een nieuw soort vrijheid met mijn kindje; ik mocht thuis nu al zijn wie ik echt was.

Op mijn werk echter nog niet. Maar hier kwam ik via een collega in contact met spiritualiteit. Ik volgde een cursus persoonlijke ontwikkeling in Nederland. De sessies konden me niet echt helpen maar ik voelde dat ik op de juiste weg was. Ik bleef me gevangen voelen, ge´soleerd meestal, veel minder waard dan een ander en onbegrepen. Tot op een dag iemand iets zei over CHAAS. Ik voelde meteen dat ik hem wilde leren kennen. Toen ik hem ontmoette en met hem praatte voelde ik me voor het eerst in mijn leven wél begrepen, kreeg voor het eerst het gevoel de juiste antwoorden op mijn vragen te krijgen en hij keek niét op mij neer. "Hij moet wel heel groot zijn om niet op mij neer te kijken" dacht ik. Hij vertelde over energieën en mijn grote gevoeligheid ervoor. Ik leerde dat als ik heel erg veel negatieve energie voelde, dat daardoor mijn systeem in de war was.

Ik vroeg bijvoorbeeld hoe het kwam dat ik mij in een videotheek steeds heel slecht voelde en er steeds zo vlug mogelijk weg wilde. Ik kreeg er ook verwarde gedachten. CHAAS zei: "Geen wonder, in een videotheek zijn zovele bandjes met negatieve energie en deze energie voel jij. Jouw systeem raakt erdoor in de war".

Dus overal waar ik kwam voelde ik de energie en voelde me (afhankelijk van deze energie) zeer goed en gelukkig tot redelijk goed, slecht of zelfs heel slecht, totaal in de war en niet meer tot normaal denken en handelen in staat.

De ontmoeting met CHAAS gaf mij heel veel hoop dat het beter kon worden. Ik kreeg de 1e inwijding in de Engelen-energie. Zo werd ik verbonden met een krachtveld van positieve energie. Ik ben sedertdien heel snel veranderd, heb veel situaties meegemaakt en inzichten gekregen. In totaal heb ik nu 5 inwijdingen ontvangen. Ik heb het nog soms wel eens heel moeilijk maar ik kan nu in zo'n 80% van de situaties en van de tijd gewoon mezelf zijn en genieten van het leven. Ik heb nu steeds bescherming van de Engelen bij mij voor de negatieve energieën en ben aan het leren hoe je met deze energieën kunt omgaan. Dus: negatieve energieën die ik voel wegsturen naar het Licht via de gedachten zodat ik er geen last meer van heb en zodat het voor de omgeving ook beter en lichter aanvoelt.

Misschien is dat wel een deel van mijn levenstaak, ik denk het wel...

 

*1.) Datgene wat in mij was waar ik geen controle over had, was een entiteit die ik bij me droeg die me steeds kleineerde. CHAAS zei dat het net was als 2 kapiteins op 1 schip. Deze entiteit heeft CHAAS nu naar boven gestuurd.

*2.) Het gevoel van: "Ik pleeg geen zelfmoord meer" was een herinnering. Een herinnering, zo bevestigde CHAAS mij, aan mijn vorig leven waarin ik zo ongelukkig was dat ik zelfmoord pleegde.

Als men zelfmoord pleegt blijft men zowel in de geestelijke wereld als in het begin van de volgende incarnatie in deze negatieve energie. (Mede) daardoor heb ik het in dit leven zo moeilijk gehad. Ik heb zelf moeten zoeken, doorheen alle duisternis, naar het Licht. Elke situatie heeft mij stap na stap, hoe moeilijk ook, dichter bij CHAAS gebracht. Alles heeft zijn doel en zoals CHAAS altijd tegen mij zegt: "komt tijd komt raad". Alles heeft tijd nodig en komt op zijn tijd.

Ik heb God al ontelbare keren gedankt voor het bestaan van CHAAS op deze aarde.

Als psychiatrisch verpleegster die ook aan de andere kant stond (als patiënt) wil ik hiermee vooral mensen met psychische problemen hoop geven op een gelukkiger leven.

"Duizend maal dank, lieve CHAAS, voor alles wat je voor mij, voor ons, voor alle mensen deed, doet en nog zult doen".

Marleen

Plaats onbekend, mei 2001