Spirituele ervaringen

 

Zondag, 22 september 2002
Efeze, Turkije

Rondleiding door de oude stad (ruines) van Efeze. Zittend in het kleine theater waar in vroeger tijd de politiek werd gevoerd, kwamen de beelden uit die tijd bij mij binnen. Ik was samen met mijn vrouw Jannie gaan zitten op een van de banken in het theater en zag de mensen uit die tijd hun redevoeringen houden en de toehoorders zittend of liggend op de banken hen aanhorend. Ik zag de kleding, witte toga?s om het lichaam geslagen.

Vervolgens gingen wij naar een oud badhuis in de stad, waar de beelden van badende mensen binnen kwamen. Ook in de straten van de stad zag ik de mensen lopen. Het was prachtig om het te zien. De tour eindigde in het grote theater waar de apostel Paulus zijn bekend geworden redevoeringen hield tegen de bewoners van Efeze. Ook hem zag ik weer staan. Daarna kwamen de beelden van strijdende gladiatoren en gevechten tegen wilde dieren (leeuwen, beren enz.) In het midden van de arena heb ik een energiekoker gestopt, op een plaats die mij vanuit het Hogere werd gewezen. Zodra de koker op zijn plaats lag, zag ik de energie gaan stromen (een licht-blauwe energie).

Na de middag zijn wij naar de Johannes-basiliek in Celšuk gegaan. Deze basiliek is eeuwen geleden gebouwd ter ere van de apostel Johannes, die na zijn verbanning op het eiland Patmos naar de stad Efeze is teruggekeerd. Ook vond men hier zijn graf. De basiliek wordt momenteel gerestaureerd. Bij de aankomst van het graf zijn Jannie en ik even rustig gaan zitten, waarna de energie van Johannes aan mij verscheen. Het was een indrukwekkend moment.

Maandag 23 september 2002
Kusadasi, Turkije, hotelkamer

19:30-20:00 uur (Turkse tijd)
Tijdens mijn meditatie verscheen de Aartsengel Michael in volledige wapenuitrusting aan mij. Ik had dit al een keer eerder meegemaakt, waarna er meestal iets zwaars op mij pad kwam in de vorm van negatieve energie die mij aanviel. Hij gaf mij dan een soort seintje van let op en de nodige kracht om mijzelf te kunnen verdedigen. In dit geval gebeurde dit niet, maar moet ik met hem mee. Ook ik moest mijn wapenuitrusting aantrekken en mijn zwaard meenemen (mijn uitrusting van de Tempeliers). Samen met hem ging ik naar CHAAS, ie ons al stond op te wachten en ik kreeg daar te horen dat we naar Ratu Siliwanga zouden gaan om te vechten tegen de energieën van de slang. CHAAS was al geruime tijd bezig met deze energieën. Daar aangekomen zag ik dat er diverse legioenen Engelen klaar stonden in slagorde opgesteld. Zover als het oog maar kon kijken stonden er Engelen. Aan de andere zijde stonden de energieën van de slang en zwarte, kennelijk gevallen engelen, in slagorde opgesteld. Onder aanvoering van Michael barstte de strijd los. Hierna werden de beelden gestopt en eindigde mijn meditatie.

's Nachts echter ging het gevecht verder, waarbij ik geen beelden kreeg, maar waarbij mijn lichaam het zo ongeveer moest ontgelden. Ik heb een behoorlijke tijd op het toilet doorgebracht. De volgende ochtend had ik het gevoel alsof ik van alle kanten klappen had gekregen, bijna elke spier deed pijn. Zelfs de botjes/spieren in mijn handen deden pijn. Mijn energie was die dag heel erg hoog, zo hoog dat het leek alsof ik zware koorts had. Ik had de gehele dag door beelden van de meest uiteenlopende figuren en fragmenten. Zo zag ik o.a. Pallas, Athene, Aphrodite, veldslagen tussen diverse volken van toen. Veldslagen uit de eerste en tweede wereldoorlog, zowel ter land, ter zee als in de lucht. Tempels, piramides, symbolen enz. verschenen voor mijn ogen. Pas aan het einde van de middag zakte de temperatuur en verdwenen de beelden. Ik ben de gehele dinsdag goed ziek geweest en heb nauwelijks iets gegeten. Ik had het idee dat het energiestelsel in mijn lichaam een behoorlijk tik had opgelopen en mijn lichaam aan het zuiveren was.

Woensdag 25 september 2002
Kusadasi, Turkije, hotelkamer

19:00-20.00 uur (Turkse tijd)
Tijdens mijn meditatie, ongeveer aan het einde, werd ik meegenomen naar een ruimte, waar op een soort praalgraf het beeld van een Tempelier lag. Zijn bovenlichaam werd bedekt door een gouden schild met daarop het kruis van de tempeliers. Toen ik in de richting van het beeld liep, veranderde dit in het beeld van een paus/bisschop. Weer dichterbij gekomen, veranderde het beeld in dat van een Farao. Toen ik naast het beeld stond, veranderde dit in het beeld van een apostel en kwam de naam Johannes door. Op dat moment verscheen er een rode wolk/energie boven het hoofd van de apostel. In het midden begon er wit licht uit te stralen en kwam er een hoofd te voorschijn, dat voor mij het Hoofd van GOD was. Hij keek mij aan en zei: "Ik ben met je, tot aan de voleinding der wereld". Hierna verdween het beeld en was mijn meditatie ten einde.

IKIPEA 36-12

Plaats onbekend, oktober 2002